Galaxy Space رقیبی برای Space X

باسمه تعالی

شاید تا همین ۱ سال قبل اگر نامی از اینترنت ماهواره ای و یا ابرمنظومه های ماهواره ای برده می شد، ذهن ها تماما به سمت شرکت Space X و منظومه ماهواره ای این شرکت یعنی Starlink  متمایل می شد. اما با گذر زمان، سایر شرکت ها که حرفی از منظومه ماهواره ای مخابراتی در مدار LEO به زبان آورده بودند، کم کم جامه عمل به طرح های خود پوشانده و پرتاب های خود را آغاز کردند. تمامی این شرکت ها رویای ارائه اینترنت ماهواره ای ارزان، قابل دسترس و گسترده به تمامی نقاط کره زمین را در سر می پرورانند.

پس از  Starlink، شاید موفق ترین شرکت OneWeb باشد که پس از گذر از چالش ورشکستگی و تغییر ساختار مدیریتی خود دوباره پا به عرصه ساخت و پرتاب ماهواره ها گذاشت و در حال حاضر  ۴۲۸ عدد از مجموع ۶۴۸ ماهواره خود را به فضا پرتاب کرده است. و حال اتحادیه اروپا، روسیه و چین نیز به دنبال ساخت ابرمنظومه های ماهواره ای خود هستند. تمایل به پرتاب ماهواره های مخابراتی پهن باند تنها به کشور ها محدود نمی شود و شرکت های بزرگی همچون آمازون و کمپانی خودروسازی جیلی نیز درصدد طراحی و اجرای این پروژه هستند.

 

شرکت Galaxy Space که در پایتخت چین، پکن مستقر است در سال ۲۰۱۶ تاسیس شده است. این شرکت به دنبال ساخت ماهواره هایی  با قیمتی پایین، کارایی بالا و به صورت انبوه می باشد که به دنبال ایجاد شبکه ارتباطی جهانی و سازگار با ۵G است.

این شرکت با سه راند جذب سرمایه و انجام فعالیت هایی که در حوزه فضایی انجام داده اند در حال حاضر  یک یونیکورن حوزه فضایی به حساب می آیند (یونیکورن Unicorn- به شرکت هایی با ارزش بالای یک میلیارد دلار اطلاق می شود.)

آن ها ۶ فروند ماهواره خود را اکنون ساخته و تست های مربوطه را انجام داده اند. پیش بینی می شود که در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ این ماهواره ها توسط پرتابگر Long March 2C به فضا پرتاب شوند. با ساخت این ۶ ماهواره، این شرکت توانایی خود برای تولید انبوه ماهواره ها را مورد ارزیابی قرار داد. چراکه طراحی، ساخت و تست این ماهواره ها تنها در عرض ۱۱ ماه رخ  داده است.

هرکدام از این ماهواره ها ۲۰۰ کیلوگرم جرم دارند و دارای ظرفیت مخابراتی چندین گیگابیت بر ثانیه می باشند.

 

 

 

Galaxy Space قصد دارد این ماهواره ها را برای ایجاد یک شبکه آزمایشی اینترنت ماهواره ای با نام “منظومه  Mini-Spider ” مستقر کند که قادر خواهد بود خدمات ارتباط پهن باند ماهواره ای بدون وقفه را برای بیش از ۳۰ دقیقه در هربار اتصال به ماهواره ارائه دهد.

پس از گذر از این فاز آزمایشی، این شرکت برنامه ساخت و پرتاب ۱۴۴ ماهواره به مدار زمین با هدف ارائه اینترنت پهن باند و مبتنی بر ۵G را دارد که در طیف ها Q، V و Ka ارائه خدمات می کنند.

و اما نکته قابل توجه این است که این ۶ ماهواره به محموله های سنجشی نیز مجهز شده اند. پیش از این نیز در گوشه کنار دنیا حرف هایی از انجام ماموریت های چندگانه با یک ماهواره زده می شد. اما حال، این شرکت چینی به این موضوع پرداخته و در ماهواره های خود، علاوه بر محموله مخابراتی پهن باند از محموله های سنجش از دوری نیز استفاده می نماید. این پایان ماجرای Galaxy Space  نیست. عطش رقابت این شرکت با ابرمنظومه های دنیا، آن ها را به سمت ساخت یک کارخانه بزرگ دیگر برای ساخت ماهواره سوق داده است. این کارخانه ظرفیت تولید ۱ ماهواره در روز را خواهد داشت!!!

پیش از این نیز شرکت Space X ظرفیت تولید ماهواره های Starlink را ۴ عدد در روز عنوان کرده بود که نشان دهنده خیز بلند این شرکت چینی برای رقابت با ابرقدرت های فضایی دنیا می باشد.

 

لازم به ذکر است اولین ماهواره این شرکت با نام Galaxy Space 1 یا Yinhe-1 در سال ۲۰۲۰ ساخته و به فضا پرتاب شد. طبق گزارشات این ماهواره ۲۲۷ کیلوگرم جرم داشت و دارای ظرفیت مخابراتی ۱۰ گیگابیت بر ثانیه بوده است.

این ماهواره همچنان عملیاتی بوده و در ارتفاع۶۵۰ کیلومتری سطح زمین  وشیب مداری  ° ۸۶ در حال چرخش به دور زمین می باشد.

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن