بخش خصوصی فضایی ، بازوی کارآمد دولت در حوزه Hyper Spectral

NRO  یا دفتر ملی شناسایی یکی از بخش های دولتی  ایالت متحده امریکا می باشد که متعهد به حفاظت از امنیت این کشور، شهروندان و متحدانش از طریق قابلیت های بی نظیر در زمینه جمع آوری و تحلیل اطلاعات، نظارت و شناسایی مبتنی بر فناوری های فضایی می باشد. برای بیش از ۶۰ سال، NRO از  طریق مشارکت های استراتژیک برای ساخت، خرید، پرتاب و بهره برداری از ماهواره های جاسوسی آمریکا اقدام کرده است. معماری متنوع ماهواره های NRO، اطلاعات حیاتی را برای سیاستگذاران، وزارت دفاع، آژانس های فدرال، آژانس های اطلاعاتی، ارتش و شرکای تجاری فراهم می کند.

یکی از شعار های سازمان NRO این است: ” این هم میراث و هم مأموریت ما برای آینده است. اطمینان از حفظ و گسترش منافع ایالات متحده در میان چالش‌های فزاینده دشمنان ما”

سازمان NRO در سال ۲۰۱۹ قراردادی با استارت‌آپ HySpecIQمنعقد کرد تا پیرامون کاربری های تصاویر ابرطیفی یا Hyper Spectral تحقیق نماید. در دوره های قبل، از تصاویر ابرطیفی صرفا برای کاربری های دفاعی و نظامی استفاده می شد اما اکنون شرکت های تجاری فعال در این حوزه، خدمات کشاورزی، معدن، تغییرات اقلیمی و حوزه نفت و گاز را با استفاده از تصاویر ابرطیفی به مخاطبین خود ارائه می نمایند.

در همین سال NRO شروع به خرید تصاویر بخش های تجاری نمود. این اقدام در این راستا بود که این سازمان معتقد بود که نوآوری در بخش خصوصی به مرز انفجار رسیده است و برای پاسخگویی سریع به چالش های جدید که روز به روز در حال گسترش است باید خود را با استفاده از این شرکت ها تقویت کند.

قرارداد های جدید سال ۲۰۲۳ سازمان NRO

حال در خبری جدید که ۲۲ مارس ۲۰۲۳ منتشر شد این سازمان، برنامه تحقیقاتی با ۶ شرکت فعال فضایی در حوزه استفاده از تصاویر تجاری فراطیفی (Hyper Spectral) را کلید زده است. اسامی شرکت هایی که در این برنامه با NRO فعالیت می کنند، به شرح زیر است:

·       Black Sky

·       Hyper Sat

·       Orbital Sidekick

·       Pixxel

·       Planet

·       Xplore

 

این تفاهم نامه ۵ ساله امکان انجام تحقیقات گسترده برای دستیابی به راه حل های نوآورانه برای پاسخگویی سریع به نیاز های روزافزون NRO برای اشراف اطلاعاتی و مقابله با تهدیدات می باشد که تصاویر تولید شده توسط بخش خصوصی که فعالیت تجاری دارند زیربنای این تحقیقات می باشد. 

NRO برای انتخاب این شرکت ها در ابتدا طرح های فنی متقاضیان را بررسی نموده است. داشتن برنامه تجاری (Business Plan) سودآور  در کنار توانمندی های فنی از دیگر پارامتر های مورد ارزیابی توسط این سازمان بوده است. عامل دیگری که در ارزیابی NRO به چشم میخورد، بررس معماری های نرم افزاری و سخت افزاری شرکت ها با محوریت امنیت سایبری یا Cyber Security می باشد. با توجه به مخاطبین نهایی NRO که عموما ارگان های نظامی و اطلاعاتی می باشند، بررسی این عامل اهمیت ویژه ای برای آن ها دارد. پس از بررسی عوامل یاد شده دارای های فضایی هر شرکت و نیز مشخصات فنی آن ها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 

ترکیب شرکت های انتخابی

نکته قابل توجه در این موضوع، انتخاب شرکت هایی است که پیش از این ماهواره ای در فضا نداشته اند. این بدین معنی است که NRO برای شرکت هایی که سابقه پرتاب ماهواره نداشته اند صرفا به بررسی مستندات، شبیه سازی ها و برنامه این شرکت ها برای فعالیت در حوزه فضایی اکتفا کرده است.

به عنوان مثال پرتاب ماهواره های GHOSt  شرکت Orbital SideKick که یکی از ۶ شرکت انتخاب شده برای این طرح می باشد از میانه سال ۲۰۲۳ شروع  می شود. این درحالی است که شرکت Planet، دیگر برگزیده این طرح، از سال ۲۰۱۵ بیش از ۴۵۰ ماهواره به فضا پرتاب کرده است که حدود ۲۰۰ ماهواره آن ها در  حال حاضر عملیاتی می باشد.

این چینش شرکت ها ناشی از دیدگاه عمیق و بلند مدت  NRO برای توسعه شرکت های جدید و گسترش اکوسیستم فضایی این کشور در کنار استفاده از خدمات خبرگان و سابقه داران این حوزه می باشد که نکته ای بسیار جالب می باشد.

NRO نیازمندی های گوناگونی دارد که برای رفع برخی از آن ها با شرکت هایی همکاری خواهد داشت که در حال حاضر منظومه های ماهواره ای عملیاتی دارند و برای رفع برخی از آن ها که خاص بوده و توسط شرکتی ارائه نمیشود، با صرف بودجه هایی به شرکت های جدید سفارش می دهد.

پیشرفت های تجاری استراتژیک

NRO چند سالی است که برنامه ای تحت عنوان  Strategic Commercial Enhancements یا پیشرفت های تجاری استراتژیک شروع کرده است که به موجب آن قرارداد هایی در حوزه های مختلف با بخش خصوصی منعقد می کند که با استفاده از این شرکت ها به دریایی از اطلاعات و تحلیل های تصاویر چند طیفی (Multi Spectral)،  ابرطیفی (Hyper Spectral)، راداری (SAR) و رادیو فرکانسی دست پیدا کند.

به عنوان مثال در سپتامبر ۲۰۲۲ این سازمان ۶ قرارداد در حوزه پایش رادیو فرکانسی و در ژانویه ۲۰۲۲  نیز ۵ قرارداد در حوزه تصاویر راداری منعقد کرده است. این اقدامات از عزم جدی و رویکرد کاملا عملیاتی این ارگان در راستای دستیابی به اطلاعات بروز با کمک بخش خصوصی دارد که این موضوع تعاملات سازنده و جدی بخش دولتی و خصوصی در کشور ایالات متحده امریکا را نشان می دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن