پایداری بلندمدت فضایی

📚شاید اصطلاح «پایداری بلند مدت »را در مطالب متعددی دیده باشید. پایداری بلند مدت به زبان ساده یعنی اینکه ما وقتی از چیزی به درستی استفاده کنیم میتوانیم از آن برای مدت طولانی تری استفاده کنیم؛ فرضا محیط زیست را در نظر بگیریم اگر که ما به درستی از آن استفاده و نگهداری کنیم میتوانیم برای مدت طولانی تری از آن بهره ببریم و همچنین میتوانیم آن را برای نسل های بعد نیز حفظ کنیم.با این مثال به خوبی پایداری بلندمدت را درک کردیم وحالا آن را در فضای ماورای جو و فعالیت های فضایی بررسی می کنیم .


🖌جامعه بین المللی مایل است دسترسی به مزایای برنامه های فضایی فعلی را افزایش داده و فناوری های جدیدی را توسعه دهد که مزایای بیشتری را ارائه دهد ،پس در این صورت به حفاظت از محیط فضای ماورای جو برای استفاده نسل های آینده و فعالیت های طولانی مدت نیاز است.فعالیت های فضایی باید در دراز مدت پایدار باشند.در طول سالها ، کمیته استفاده صلح آمیز از فضا ، جنبه های مختلف پایداری طولانی مدت فعالیتهای فضایی را مورد بررسی قرار داده است. در سال ۲۰۱۰ کمیته فرعی علمی و فنی دستور کار پایداری طولانی مدت فضای ماورای جو را در نظر گرفت. یک گروه کاری در مورد پایداری بلند مدت فعالیتهای فضای ماورای جو ایجاد شد که اهداف آن شامل شناسایی مسائل نگران کننده برای پایداری بلند مدت فعالیتهای فضایی ، پیشنهاد اقداماتی برای افزایش پایداری و تهیه دستورالعمل های داوطلبانه برای کاهش خطرات پایداری بلند مدت بود. این گروه و گروههای تخصصی آن به موضوعاتی از جمله زباله های فضایی،عملیات فضایی، رژیم های نظارتی و راهنمایی بازیگران عرصه فضایی و…پرداخته اند.
❗️بعضی از موارد مهمی که در سند۲۰۲۱ پایداری بلند مدت فضایی به آن اشاره شده است:
✅همکاری بین المللی برای استفاده صلح آمیز و اکتشاف فضای ماورای جو و جلوگیری از خطرات در فضای ماورای جو
✅تدوین دستورالعمل های داوطلبانه براین اساس که فضا باید یک محیط عملیاتی پایدار باقی بماند که برای اهداف صلح آمیز حفظ شود.
✅هدف این دستورالعمل ها کمک به دولت و سازمان های بین المللی است تا خطرات مربوط به انجام فعالیت های فضایی را کاهش دهند تا مزایای موجود پایدار باشند.
✅پایداری بلندمدت فعالیت های فضایی مبتنی بر اهداف معاهده فضای ماورای جو ۱۹۶۷واصول حاکم بر فعالیت دولت ها در کاوش و بهره برداری از فضای ماورای جو۱۹۶۳است.
✅این رهنمودها براین اساس استوار هستند که اکتشافات و استفاده از فضای ماورای جو باید به روشی انجام شود تا از پایداری طولانی مدت فعالیت های فضایی اطمینان حاصل شود.
✅این دستورالعمل ها داوطلبانه هستند و براساس ضوابط و مقررات بین المللی از نظر قانونی الزام آور نیستند.
✅این رهنمودها با در نظر گرفتن نیازهای کشورهای درحال توسعه است.
✅باتوجه به قطعنامه ۶۸/۷۴ مجمع عمومی توصیه هایی درارتباط با قوانین ملی دولت ها برای ضوابط و مقررات مربوط به اکتشاف و استفاده از فضای ماورای جو،اقداماتی برای کاهش زباله های فضایی و…کرده اند.
✅تا حد امکان کاهش خطرات مربوط برای مردم،اموال،بهداشت عمومی و محیط زیست درارتباط با پرتاب، عملیات در مدار و ورود مجدد اشیاء
✅هدایت دولت ها برای اینکه فغالیت های خودرا براساس اهداف توسعه پایدار تنظیم کنند.
✅استفاده عادلانه از طیف فرکانس رادیویی و مناطق مختلف مداری مورد استفاده ماهواره ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن