توسعه پایدار، فناوری فضایی، کاهش فقر

یکی از اهدف توسعه پایدار: پایان فقر در همه جلوه های آن است.هدف آن حمایت اجتماعی از افراد فقیر و آسیب پذیر ، افزایش دسترسی به خدمات اولیه و حمایت از افراد در برابر حوادث ناشی از آب و هوا و دیگر عوامل اقتصادی ، اجتماعی و بلایای زیست محیطی،با استفاده از فناوری های فضایی است.

حقایق زیر، مسائل مهم مربوط به فقر و آثار جهانی آن را برجسته می کند:

-حدود یک نفر از هر پنج نفر در مناطق در حال توسعه با درآمد کمتر از ۱.۲۵ دلار در روز زندگی می کنند.

-در سطح جهان ، هنوز ۱۸۰۰۰ کودک روزانه به دلایل مرتبط با فقر جان خود را از دست می دهند.

-خسارات اقتصادی ناشی از بلایای گزارش شده در سطح بین الملل ، عمدتا بلایای بزرگ ، از سال ۱۹۹۰ پیوسته در حال رشد بوده و متوسط سالانه به ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۳ رسیده است.

-در حالی که جوامع دورافتاده و روستایی با عدم دسترسی به آموزش و پرورش دست و پنجه نرم می کنند ، فناوری های فضایی ،مانند فناوری های ارتباطات ماهواره ای ، به رفع این نابرابری ها از طریق اینترنت ماهواره ای کمک میکنند تا مربیان و دانش آموزان ، کلاس های مجازی تشکیل دهند.

ازجمله کاربردهای فناوری فضایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

-پیش بینی بلایای طبیعی و هماهنگی بهتر برای ارائه کمک های بعدی

-بهینه سازی استفاده پایدار از منابع طبیعی

-حمایت کارآمد از جمعیت آسیب پذیر

-نقشه برداری از مناطق و دسترسی آنها به خدمات اولیه

از طریق آموزش فضایی و توسعه ظرفیت در زمینه اکتشاف و فناوری فضا ، کشورهای در حال توسعه بیشتر می توانند در این بخش پررونق ،شرکت کنند و از پتانسیل آن برای رشد اقتصادی استفاده کنند.

با ارائه فرصت هایی برای اشتغال بدون در نظر گرفتن جنسیت ، بخش فضایی می تواند نابرابری بین زنان و مردان را کاهش داده و مشارکت اقتصادی و اجتماعی زنان را ارتقا دهد.

کشورها از طریق عضویت در سازمان ملل متحد ، به ویژه کمیته استفاده صلح آمیز از فضا (COPUOS) ، میتوانند با صدایی برابر موجب تأثیرگذاری بر تصمیم گیری جهانی در فضای ماورای جو شوند.

با افزایش رقابت در این بخش ، قیمت پرتاب کننده ها و دیگر فناوری های مرتبط با فضا کاهش می یابد. کاهش هزینه ها و سایر موانع موجود در فضا به ویژه به نفع کشورهای در حال توسعه است و به کشورهای جدید اجازه می دهد تا به کشورهای فضاپیما تبدیل شوند. برخی از کشورهای در حال توسعه در حال حاضر دارای بخش فضایی وسیعی هستند که به آنها اجازه می دهد از این رشد استفاده کنند.

اقتصاد فضا ، طیف گسترده ای از فعالیت ها و استفاده از منابعی است که برای انسان ارزش و منافع ایجاد می کند .بر اساس برآوردهای سال ۲۰۱۷ ، اقتصاد جهانی فضایی بالغ بر ۳۸۳.۵ میلیارد دلار در سرتاسر جهان بوده و بیش از ۹۰۰.۰۰۰ نفر را مشغول به کار کرده است و طبق برخی برآوردها قرار است تا سال ۲۰۴۰ درآمد ۱.۱ تریلیون دلار یا بیشتر ایجاد کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن